Oбележавањe 60-годишњице организоване архивске делатности у Републици Српској

altaltПоводом обележавања 60-годишњице организоване архивске делатности у Републици Српској, Архив Републике Српске који обележава 60 година рада, је на свечаној академији која је одржана 19. априла, уручио Архиву Војводине и Друштву архивских радника Војводине ЗАХВАЛНИЦЕ – за сарадњу на очувању и заштити архивске грађе и историјског памћења.

Захвалнице је примио Бранимир Андрић, директор Архива Војводине, који се захвалио у име Архива и Друштва.

 

Конкурс за доделу награде Др Димитрије Кириловић

Поштоване колеге,

            обавештавамо Вас да је Комисија за доделу награде Др Димитрије Кириловић донела Одлуку о расписивању Конкурса за доделу награде Др Димитрије Кириловић за 2013. годину, заслужним архивистима и архивским помоћницима са територије Војводине.

            Конкурс траје од 6. до 30. априла 2013. године.

Опширније...

 

Милан Ђуканов добитник признања др Димитрије Кириловић за 2012. годину

Милан Ђуканов је рођен у Шупљаји (Крајишнику), Општина Сечањ, 1934. године у чиновничкој породици.

Опширније...

 

Нада Борош добитник награде др Димитрије Кириловић за 2012. годину

            Свој први радни дан Нада Борош започела је у Архиву Зрењанин 1.априла 1974. г. као архивист – приправник са завршеним Филозофским факултетом на групи за историју у Новом Саду. Од тада па до данас она је члан колектива овог Архива која је прошла све фазе рада: од приправника до саветника. Од 2001. г. Одлуком Министарства културе Републике Србије именована је за директора Историјског архива Зрењанин. Посао директора обавља и даље.

Опширније...

 
Још чланака...